Nieuwe traplift of gebruikte traplift?

In welke gevallen kies ik voor een nieuwe of gebruikte traplift. Een veelgestelde vraag waar mensen tegenaan lopen bij de aanschaf van een traplift. In dit artikel behandelen we deze vraag en maken we de belangrijkste afwegingen.

Tweedehands traplift

Heeft u een trap of trappenhuis met veelvoorkomende maten dan is het mogelijk om een tweedehands traplift aan te schaffen.Tweedehands trapliften zijn financieel voordeliger dan een nieuwe traplift en vrijwel direct te installeren. Nadelen van tweedehands trapliften is dat vaak alleen de modellen voor een rechte trap beschikbaar zijn en de kleurkeuze beperkt is.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een gebruikte traplift?

Koop een tweedehands lift altijd bij een dealer zodat u recht heeft op garantie. De garantie is een stok achter de deur. Zodra er garantie in het spel is let de dealer wel op welke producten hij verkoopt. Bovendien kent de trapliftdealer zijn eigen product door en door en is goed op de hoogte van de kwaliteit van de tweedehands lift. Voor een dealer staan uw veiligheid en service centraal. Let goed op dat u bij de aanschaf van een tweedehands traplift een onderhoud- en servicecontract afsluit met de dealer. Op die manier heeft u recht op garantie en service bij mogelijk problemen.

Voordelen gebruikte traplift

  • Voordelige prijs
  • Snelle levering

Nadelen gebruikte traplift

  • Beperkte garantie
  • Beperkte keuze in kleuren en opties
  • Veelal alleen beschikbaar voor rechte trappen

Nieuwe traplift

Een nieuwe traplift heeft als voordeel dat deze volledig kan worden aangepast aan uw wensen. U kunt het zo gek niet bedenken of het is allemaal mogelijk. Als u moeite heeft met opstaan uit een stoel dan doet u er verstandig aan een sta-op-functie te nemen. Bij het uitstappen beweegt de stoel zich omhoog en kantelt zodat de stoel u maximaal ondersteund bij het uistappen. Het type stoel en bekleding kunnen worden afgestemd op uw interieur. Of een meedraaiende zitting, wat weer handig is voor woningen met beperkte ruimte. Zelfs de snelheid waarmee de stoellift omhoog en omlaag beweegt kan op uw wens worden ingesteld. Aangezien de traplift geheel op maaat wordt gemaakt kost het enige tijd voordat deze geleverd kan worden. Maar dan wordt u wel op uw weken bediend. Aan u de keuze.

Voordelen nieuwe traplift

  • Volledige garantie 3-5 jaar (!)
  • Volledig aan te passen op uw wensen
  • Geschikt voor alle soorten trappen

Nadelen nieuwe traplift

  • Enkele weken levertijd, afhankelijk van model

Reacties zijn gesloten.