Tweedehands trapliften

Onderhoudscontract

Tweedehands trapliften
Tweedehands trapliften kunnen met een krap budget een prima uitkomst zijn. Diverse fabrikanten en leveranciers van trapliften doen ook aan inruil, waardoor het mogelijk is om daar een gebruikt exemplaar aan te schaffen en te laten installeren door de verkoper.

Waar koop je een tweedehands traplift?

Trapliften tweedehands vinden begint meestal bij de fabrikant van de trapliften. Deze bedrijven geven vaak ook de inruilwereld invulling waardoor er een tweede markt ontstaat. Mensen die bij een bedrijf een traplift hebben aangeschaft en die verhuizen, overlijden of om een andere reden een nieuwe aanschaffen, ruilen hierbij vaak hun oude traplift in. Vandaar dat het zeker de moeite waard is om te zoeken naar een fabrikant, bijvoorbeeld op het internet. Kijk eens op de website en neem contact met ze op. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie en daar een passend advies in geven. Daarnaast sluit het advies altijd aan bij uw specifieke wensen zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Nieuwe exemplaren van trapliften zijn vaak op dezelfde plek verkrijgbaar als tweedehands trapliften, wat het aanschaffen van een traplift aan de hand van uw wensen wel zo eenvoudig maakt. Wat u ook doet, verdiep u eerst in de mogelijkheden en laat u niet verassen. Vraag meerdere offertes aan en kijk welke leverancier het best aansluit bij uw wensen en u de meest gunstige prijs geeft. Kijk bovendien ook naar de garantie die ze geven en naar het feit of ze voor een bepaalde periode (gratis) onderhoud geven wanneer u een nieuwe of een tweedehands traplift bij ze aanschaft. Het kan zijn dat u een jaar garantie krijgt, maar deze kan ook langer of korter zijn, belangrijk dus om navraag naar te doen! Zorg ook dat u deze aspecten zwart op wit heeft staan zodat wanneer er wat met de traplift aan de hand is, u ook terug kunt gaan naar de aanbieder.

Afspraken over onderhoud van uw tweedehands traplift

Of u nu een nieuwe of een gebruikte traplift aanschaft, het is raadzaam om ook meteen goede afspraken te maken met de leverancier over het onderhoud ervan en de garantie. De meeste leveranciers geven namelijk ook garantie op een gebruikte traplift en u krijgt er vaak nog een servicebeurt bij voor het tweede jaar. Daarnaast, of u nu een nieuwe of een gebruikte traplift koopt, de fiscus betaalt in beide gevallen mee indien u de traplift niet gefinancierd krijgt uit een sociaal gemeentelijk fonds. Let er wel op dat, wanneer u een gebruikt exemplaar heeft gevonden, deze op de eerste plaats geplaatst kan worden op de trap waar de lift voor bedoeld is, maar ook of de lift geschikt voor u is. Het is belangrijk dat deze voorziet in de behoefte die u heeft. Niet alleen is dit belangrijk voor de veiligheid, ook uw ergonomisch welzijn is voor een gedeelte afhankelijk van een goede traplift.

Tweedehands traplift mogelijk?

Hoewel trapliften tweedehands aanschaffen op zich een prima optie is, lukt het nagenoeg nooit om een tweedehands traplift te kopen voor een gedraaide trap. Dit omdat de meeste trappen net wat anders zijn gedraaid dan de trap waarop de traplift voorheen bij de vorige eigenaar was geïnstalleerd. Een traplift tweedehands aanschaffen is daarom zeker het overwegen waard, maar wanneer u een bijzondere of enigszins afwijkende trap heeft is de kans van slagen erg klein.

Reacties zijn gesloten.