Traplift installeren

Maak uw wensen voor het plaatsen van de traplift duidelijk kenbaar

Het is belangrijk om vooraf afwijkende wensen en zaken die de plaatsing van de traplift kunnen bemoeilijken vooraf met de leverancier door te spreken. Hierdoor voorkomt u dat de te leveren traplift niet blijkt te passen of dat niet alle mogelijkheden kunnen worden benut. In het ergste geval is de lift hierdoor helemaal niet te plaatsen en komen er extra kosten bij om de lift alsnog aan of naast uw trap te bevestigen. TIP: Medebewoners of bezoekers moeten na installatie van de traplift ongehinderd de trap op en af kunnen blijven lopen. Zo kunt u kiezen voor een opklapbare stoel of een stoel een bochtje om te plaatsen. In een enkel geval is het mogelijk om stoelliften aan de spilzijde van de trap te bevestigen.

Geen vergunning nodig voor installatie traplift

Voor het installeren van een traplift zijn geen bouwkundige aanpassingen nodig. Het is dan ook niet nog om toestemming te vragen aan de gemeente in de vorm van een bouwvergunning.

Bevestiging traplift aan trap of muur

Er zijn twee verschillende manieren om een traplift te bevestigen. Deze handeling zal normaliter door de leverancier van de traplift worden uitgevoerd. Ten eerste bestaat er een mogelijkheid tot bevestiging van de traplift aan de muur. De rail waarop de stoel of het plateau zich voortbeweegt zal worden bevestigd aan de muur naast de trap. Daarnaast zijn er fabrikanten welke de rail bevestigen aan de treden van de trap zelf. Hierdoor is er geen afhankelijkheid van de muur en zal de lift zich over de treden van de trap naar boven of naar beneden toe bewegen.

Installatie traplift in één dag

Standaard trapliften voor rechte trappen zijn bij de meeste bedrijven uit voorraad leverbaar. Specifieke trapliften welke voor uw trap geschikt moeten zijn worden normaliter op maat gemaakt door de fabrikant. Dit duurt meestal enkele weken. Wanneer de traplift klaar is, of op voorraad is, zal de leverancier een afspraak maken om de lift te installeren op uw trap. U hoeft dit niet zelf te doen of door iemand te laten doen. De leverancier rekent de installatiekosten normaliter mee in de prijs die hij rekent voor de traplift. De meeste leveranciers tellen maximaal één werkdag voor het installeren van een traplift bij u thuis.

Traplift zelf installeren?

Welke traplift u ook gaat nemen, de installatie dient altijd zorgvuldig te gebeuren. U kunt de traplift het beste laten installeren door een erkend bedrijf. U kunt er ook voor kiezen om iemand in de familie de traplift te laten installeren, maar dat is het wel van belang dat diegene weet hoe hij de traplift moet installeren. Vaak is er een beschrijving aanwezig en deze kan dan worden opgevolgd.

Uitleg en handleiding bij ingebruik name

Na afloop zal de leverancier de traplift in al zijn functies uitvoerig testen. Hierna zal de werking van de traplift volledig en op een duidelijke manier aan u worden uitgelegd. Bovendien voorziet de leverancier u van een uitgebreide handleiding waarin alle mogelijkheden en functionaliteiten van de traplift staan beschreven. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het duidelijk is hoe de traplift werkt en dat deze bovendien veilig en goed is geïnstalleerd.

Reacties zijn gesloten.