Traplift prijzen

Wat kost een traplift?

U vraagt zich natuurlijk af: Wat kost een traplift? Dat is een goede vraag. De prijs van een traplift wordt mede bepaald door uw persoonlijke situatie. Rechte trapliften zijn meestal zo te installeren en wanneer het gaat om een gebruikte traplift kan deze vaak goedkoop worden aangepast, wat zich natuurlijk vertaalt in de traplift prijs. Service is bovendien belangrijk in deze sector en de prijzen bij de verschillende aanbieders liggen echt niet zo ver uit elkaar. Een nieuwe traplift welke op maat is gemaakt voor een standaard en rechte trap kost gemiddeld tussen de 2000 en de 3000 euro. Dat terwijl de prijs traplift voor een ronde trap pas starten rond de 3500 euro. Bovendien kunnen extra wensen van de gebruiker met betrekking tot kleuren en extra accessoires voor de trap of stoellift de prijzen traplift verder verhogen.

Vaste en stabiele traplift prijzen

Traplift prijzen zijn weinig onderhevig aan prijswijzigingen. De productiekosten zijn al jaren vrij stabiel, hoewel de metaalprijs en de stijgende lonen wel wat van invloed zijn. Traplift prijzen liggen niet ver uit elkaar en zijn in een andere provincie of regio niet ineens een stuk goedkoper. U kunt vaak terecht bij de websites van de verschillende fabrikanten om inzage te krijgen in de trapliften prijzen. Meestal staan richtprijzen al op de website en door contact te zoeken met de fabrikant kunt u speciaal voor uw situatie een prijsindicatie krijgen.

Uitzonderingsgevallen

In een uitzonderlijk geval, dat wil zeggen wanneer u een erg van de standaard afwijkende situatie heeft, kan er iemand van de trapliften fabriek bij u langs komen om te kijken hoe men een passende traplift voor u kan maken en installeren. De kosten traplift zijn daarom erg afhankelijk van de situatie, de genoemde bedragen zijn een benadering. U doet er vaak goed aan om bij meerdere bedrijven welke gespecialiseerd zijn in het bouwen en leveren van trapliften een offerte aan te vragen.

Traplift offerte om prijzen te vergelijken

Wellicht krijgt u bij een van de bedrijven welke een offerte voor u uitbrengt een betere prijs of een wat betere service dan bij de anderen. Het is aan u om een bedrijf te selecteren wat het best aansluit bij uw wensen en behoeften. Een traplift dient vooral een degelijk hulpmiddel te zijn, waardoor u geen zorgen meer heeft over het feit dat de traplift aan slijtage onderhevig is of mankementen gaat vertonen.

Soms is er meerwerk nodig bij installatie traplift

Normaliter brengt de fabrikant en of leverancier wel extra kosten in rekening wanneer de trap of stoellift door welke reden dan ook een verruiming nodig heeft waardoor er een stuk plafond oftewel verdiepingsvloer weggenomen moet worden. Dit ziet men in de regel als meerwerk. Het kan zijn dat dit vooraf niet helemaal duidelijk is geweest en zeker wanneer er niemand terplekke is geweest om te kijken of het systeem wel past aan de hand van de plaatselijke situatie bij u als klant.

Kijk vooraf goed naar de prijzen, de aanschaf van een traplift is namelijk niet goedkoop. Kunt u het zich veroorloven om een traplift aan te schaffen, of kijkt u liever naar de tweedehands mogelijkheden of naar de huurmogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.